Rijdend visitekaartje

Evenement

22 mrt

De sportauto van burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen is omgetoverd in een bontgekleurd rijdend visitekaartje voor het jubileumjaar waarin Vlaardingen 750 jaar stadsrechten viert. Vlaardingers reageerden onlangs op de Facebook-pagina van de burgemeester op een oproep voor begrippen en uitdrukkingen om zijn auto mee te beplakken. Zo gezegd, zo gedaan. Van ijzerkoekje, haringkie en Schelvispekel tot sjiek de friemel en ‘de hol op’, van PKD en de Visbank tot Bassie en Adriaan en De Vaart…het staat nu allemaal op de auto van de burgemeester. Onder het motto van het jubileumjaar: Vlaardingen Doen!

“Natuurlijk promoot ik heel graag ons mooie jubileumjaar”, zegt de burgemeester. Hij leverde zijn auto maandag 20 maart in en na drie dagen ‘carwrappen’ heeft hij de auto in zijn nieuwe jasje opgehaald. De burgemeester: “Ik zie het als een avontuur om in 2023 met deze flitsende auto rond te rijden en ben enorm benieuwd wat de versiering losmaakt. Dat mensen hun inzendingen op mijn auto terugzien, vind ik extra leuk. En dat Vlaardingen-ambassadeur Jan Anderson op het dak staat, is natuurlijk meer dan terecht.” Ook heeft de burgemeester nog wat geleerd van de ingezonden uitdrukkingen: “Als de spoorbomen van de metro omhoog zijn, zeg ik vanaf nu in mijzelf ‘De booms zijn oop’, een uitdrukking die ook op de auto staat en die ik nog niet kende!”
 
De burgemeester schrok eerst even van het idee om zijn auto om te bouwen tot rijdend reclamebord: “Mijn vrouw noemde me prettig gestoord, dat ik het toestond. Maar ze ziet er wel de humor van in én we doen het voor Vlaardingen!”

Foto: Sander Schenkel
Video: IJsbrand Klok

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief