Dichter bij Vlaardingen

Cultuur

Muziekcafé de Hommel

18 apr

Ondanks dat het in en rondom Vlaardingen bruist van de creativiteit als het gaat om poëzie en woordkunst, was het op dit gebied de afgelopen jaren veel te stil in onze stad. Sinds 2019 hadden we zelfs geen eigen Stadsdichter meer. Dichter en schrijfster Johanneke Verkade - Baars besloot daar verandering in te brengen. In onze buurgemeenten bezocht zij verschillende poëzie evenementen en dit gaf haar inspiratie om ook in Vlaardingen de cultuur een nieuwe impuls te geven. Met hulp van Vlaardingen 750 heeft zij in 2023 een drietal poëzieavonden georganiseerd waarbij diverse dichters en Spoken Word artiesten uit Vlaardingen en omstreken een podium hebben gekregen.

De toegang voor het publiek was gratis en zij werden iedere keer weer getrakteerd op een gevarieerd aanbod. Van klassieke poëzie tot het moderne Spoken Word: alles kwam aan bod. Iedere avond had een eigen thema waar de dichters op konden inhaken. Samen met de muzikale omlijsting zorgde dit steeds weer voor een fijne, sfeervolle avond.

Tijdens de editie op 18 april werd er een gedichtenwedstrijd georganiseerd ter ere van Vlaardingen 750. Winnares Thera Kokx won hiermee een overnachting op het ExpoCamp Vlaardingen en mocht haar gedicht voordragen in de Grote Kerk tijdens Locale Vocale.

Johanneke kijkt terug op een zeer geslaagd jaar en door alle enthousiaste reacties zal Dichter bij Vlaardingen ook in 2024 poëzie activiteiten blijven organiseren.

Foto's: Bo Julia Heijnen

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief