Eerste Stadsproject

Het eerste Stadsproject mede gefinancierd vanuit Vlaardingen 750 is op woensdag 23 november opgeleverd en overhandigd aan Burgemeester Bert Wijbenga! Geweldige plekken in een geweldige stad.

Als er iemand trots is op Vlaardingen is het Jan Anderson van het gelijknamige streekmuseum wel. Hij overhandigde een kersvers boekje aan burgemeester Bert Wijbenga met 100 plaatsen in Vlaardingen die je beslist moet bezoeken. “Dit is geen geschiedenisboek, maar dit zijn 100 verhaaltjes van een grootvader aan zijn kleinkinderen”, schrijft hij in het voorwoord.

Jan Anderson reist in de handzame gids door Vlaardingen, in tijd en locatie. Je leest bijvoorbeeld over de Oude Haven, waar ooit gekaakte en gezouten haringen aan wal zijn gebracht, maar ook over de opmerkelijke nieuwbouw van de Westwijk, waar belangstelling uit binnen- en buitenland voor was in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Hans Bakker, Paul Meuldijk en Frans Assenberg maakten de foto’s en Assenberg voorzag alle plekken van achtergrondinformatie.
Het boekje is vanaf nu te koop voor 750 eurocenten bij de VVV (in Museum Vlaardingen), bij Bruna op De Loper en in het Streekmuseum Jan Anderson.

Ken jij een plaats die niet in deze top 100 staat? Na 1 januari 2023 opent Anderson een prijsvraag om de lijst met nog 50 mooie plaatsen aan te vullen, dus plug dan vooral jouw mooiste Vlaardingse plek!
 
Op de foto van links naar rechts: Leo Verhart (Stichting Vlaardingen 750), burgemeester Bert Wijbenga, Hans Bakker, Frans Assenberg en Jan Anderson.

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief