Expositie ‘Molen Aeolus uit de Kunst!’

Kunst

9 sep

Zaterdag 9 september was het Open Monumentendag 2023 en dat betekende weer tal van activiteiten in en rond de Vlaardingse molen.

Naast de reguliere rondleidingen door de ervaren gidsen was er dit keer een pop-up expositie van voornamelijk Vlaardingse kunstenaars in het kader van Vlaardingen 750. Het thema van alle kunstwerken was vanwege Open Monumentendag de molen zelf. Meer dan 30 exposanten lieten hun versie van de Vlaardingse molen zien in olieverf, aquarel of ets. Maar ook als zeefdruk of schitterend fotowerk. De ruim tweehonderd bezoekers aan de expositie konden via stemkaarten aangeven welk werk zij het beste, mooiste of origineelste vonden.

Het fotowerk van Robbert Wilms (28 jaar) was volgens de publieksjury met 17% van de uitgebrachte stemmen de echte winnaar van de expositie. De foto op canvas toont de Aeolus in de mist, gefotografeerd vanaf begraafplaats Emaus waar Robbert werkzaam is als onderhoudsmedewerker.

De inmiddels traditionele pannenkoeken van de molen vielen bij enkele tientallen bezoekers goed in de smaak. De uitgezette fietstochten hadden minder aftrek. Daar was het voor velen toch echt te warm voor.

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief