Gemeentelijke wandelgroep trainde voor stadsrechtenstoet

Evenement

doorlopend

Op woensdagavond 11 januari 2023 startte een gemeentelijke wandelclub met het wekelijks verkennen van de stad en omstreken. Ze trainden meteen voor de middeleeuwse stadsrechtenstoet die op 13 en 14 mei van Den Haag naar Vlaardingen trok om onder aanvoering van graaf Floris V nieuwe stadsrechten naar onze jarige stad te brengen.

De gemeentelijke wandelaars wilden met de wandelclub op een gezonde en gezellige manier in de stemming komen voor het feestjaar. Er liepen medewerkers en collegeleden mee en ook vrienden en familie waren welkom. Het motto van het feestjaar was immers… verbinden!

De tocht die de wandelaars van de stadsrechtenstoet op 13 en 14 mei hebben afgelegd, was 30 kilometer lang en verdeeld in twee etappes van 15 km. De route voerde zaterdag 13 mei van Den Haag naar het Kruithuis in Delft. Daar hebben de wandelaars overnacht. Op zondag 14 mei liepen ze verder via Schiedam naar Vlaardingen om daar warm onthaald te worden voor het stadhuis.

De wandelaars hebben de smaak te pakken gekregen, want de gemeentelijke wandelclub is nog steeds wekelijks actief.

De eerste wandeling op 11 januari (5,3 km) was in donker en sfeervol verlicht Vlaardingen. Onder aanvoering van oud-collega Arie Bijl liepen de wandelaars via de Hoogstraat, Kortedijk en Ambacht naar de Van Hogendorplaan. Vandaar liepen ze via de Schiedamseweg, Binnensingel en Hoflaan, Kortedijk en Hoogstraat terug richting het stadhuis. Onderweg vertelden Arie en een andere oud-collega Waling van der Hammen soms dingen over de omgeving die je alleen kan weten als je Vlaardingen 700 als ambtenaar nog hebt meegemaakt, wat voor hen allebei gold!

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief