Haring en Bier Wandeltocht

Sport

Gehele stad, start in centrum

3 jun

Zaterdag 3 juni vond de Haring en Bier Wandeltocht plaats, ter ere van de viering van 750-jaar stadsrechten waren er extra feestelijkheden aan het evenement toegevoegd. In alle vroegte bij de start kwam de stad tot leven met een onvergetelijke flashmob van het theatraal spektakel verzorgd door het VMG en Demipoint. 

Na de geweldige start wandelden de deelnemers verder, overal getrakteerd op muziek en entertainment op verschillende posten langs de route. Om nog wakkerder te worden was er op de eerste post een silent disco verzorgd door de KF. Daarna deden ze een bakkie koffie bij Bep & Tilly die bij VFC zaten. Voor de echte diehard wandelaars van de 25 km was er de kop van jut op het scoutingterrein in de Holy met DJ Tijn voor de muzikale oppepper. Tijdens de lunch bij de scouting in de Broekpolder speelde de Suspenders XL een vrolijk deuntje. Na nog een stukje gewandeld te hebben moedigden Sandy Struijs en BeM de wandelaars aan op het ExpoCamp. Op de brandweerpost werd gezorgd voor de dorst met een glaasje water en verzorgde DJ Dani de muziek. Vlak voor het einde op de gezige Hoogstraat werd je ontvangen door De Haringkoppen en ontving je de welverdiende gladiool.

Alle wandelaars van de Haring en Bier Wandeltocht van 2023 finishten na de feestelijke wandeling op de Westhavenplaats en genoten van de haring en het bier. De wandeltocht was een ode aan Vlaardingen en haar prachtige viering van 750-jaar stadsrechten!

Met dank aan Stichting Vlaardingen 750 en alle organisatoren en vrijwilligers!

Foto's: Paul Meuldijk - Corina van Duffelen - Sander Schenkel - Peter Oeij
Video's: IJsbrand Klok

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief