HAVEN Uitvinderslab

Hoe leuk is het om een les te doen op een andere locatie dan in de klas. Afgelopen week volgende  kinderen van een aantal scholen, uit groep 6,7 of 8 een door Vopak aangeboden les en gingen op een indrukwekkende expeditie naar de haven!.

HAVEN Uitvinderslab: Bouw je eigen limonadefabriek
Het haven-avontuur starte met een rondleiding door een echte fabriek. Hoe werkt zoiets nou? En wat loopt er precies door die buizen heen? De leerlingen maakte kennis met een indrukwekkend toonbeeld van de Vlaardingse haven. 

Na de korte tour gingen zij in een praktische workshop zelf aan de slag met het bouwen van een eigen waterzuiverende limonadefabriek. In een werkplaats vol grondstoffen, zuiverings materiaal en gereedschappen starten zij met het bouwen van het leidingwerk. Met buizen, kranen en koppelstukken werd er een waterbaan gemaakt die vies water stap voor stap zuivert. Waar vervolgens eigen smaken aan worden toegevoegd en de gemaakte limonade te bottelen is. 

De leerlingen ontdekte in het programma een bijzonder deel van hun directe leefomgeving: de haven. Binnen het programma werd er gewerkt met thema’s als duurzaamheid en energie. Door basis technische kennis op te doen en techniek creatief te benaderen zagen de leerlingen de verschillende kanten van een productieproces en gingen ze uiteindelijk met een eigen gemaakt product en veel nieuwe indrukken naar huis.

Ben je docent en wil je meer te weten komen over de unieke evenementen en gebruik maken van interessante lessen over Vlaardingen 750? Alle actuele informatie hierover kun je vinden op onze website vlaardingen750.nl

Foto: Sander Schenkel

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief