HAVEN Uitvinderslab

Onderwijs

Oosthavenkade / Waterleidingstraat / VOPAK 

25 t/m 29 sep

HAVEN Uitvinderslab: Bouw je eigen limonadefabriek
 
Aan de overkant van de Nieuwe Maas zien we indrukwekkende structuren van buizen en schoorstenen, tijdens het HAVEN Uitvinderslab hebben kinderen van groep 6 t/m 8 uit diverse basisscholen in Vlaardingen de kans gekregen om het mysterie van industriële processen te ontrafelen. Een spannende en leerzame workshop die de nieuwsgierige aanspoorde.

Hoe werkt zoiets nou? En wat loopt er precies door die buizen heen? Dat was de vraag waarop de deelnemende kinderen tijdens deze workshop antwoord probeerden te vinden. Na een korte introductie begonnen ze aan hun eigen avontuur: het bouwen van een waterzuiverende limonadefabriek. In een werkplaats gevuld met grondstoffen, zuiveringsmateriaal en gereedschap, werden de leerlingen uitgedaagd om leidingwerk te bouwen. Met behulp van buizen, kranen en koppelstukken creëerden ze een waterbaan die stap voor stap vuil water zuiverde. Vervolgens voegden ze hun eigen smaken toe en bottelden ze hun zelfgemaakte limonade.

De workshop bood niet alleen een praktische ervaring in technische vaardigheden, maar gaf de kinderen ook een uniek inzicht in de diverse facetten van een productieproces. Aan het einde van de dag vertrokken ze met een zelfgemaakt product en een schat aan nieuwe indrukken.

Het HAVEN Uitvinderslab is een onderwijsproject dat is georganiseerd in het kader van Vlaardingen 750, met een gewaardeerde bijdrage van het havenbedrijf Vopak. Het initiatief stelt kinderen in staat om hun creatieve en technische kennis te ontwikkelen en te ontdekken, terwijl ze tegelijkertijd de rijke industriële geschiedenis van Vlaardingen verkennen.

Foto's: Sander Schenkel

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief