Op (tijd)reis naar 18e-eeuws Vlaardingen

Tijdreizen kan misschien niet echt, maar wel in Virtual Reality. 
Met het project Delfland5D worden belangrijke historische plekken in de hele regio nauwkeurig digitaal gereconstrueerd. Een soort Google Street View van het verleden. Op woensdag 21 juni wordt de eerste reconstructie van Vlaardingen onthuld.

Levensecht kijk je vanaf de Westhavenkade voor het museum 360° rond in de 18e eeuw. Je ziet de gevels en pakhuizen, het havenhoofd en de haringbuizen. Wat bleef? Wat veranderde? En wie woonden hier en wie meerden in de haven aan? Kortom, wat vertelt deze plek? En waarom is dat ook voor ons nog belangrijk? Vlaardingen blijkt een verhaal te vertellen dat ver boven het lokale uitstijgt.

Theo Pronk, directeur van Stichting Verborgen Stad, legt uit hoe zo’n reconstructie van de Vlaardingse haven wordt gemaakt en welke verhalen daarbij naar boven komen. Jeroen ter Brugge vertelt over de reizigers die hier in de 17e en 18e eeuw van heinde en verre in de haven aanmeerden. Wat zagen zij? Wat viel ze op?

Wil je de de lancering van de eerste (van 3) digitale reconstructies in Vlaardingen bijwonen? Meld je dan aan via info@stichtingverborgenstad.nl

Locatie: Museum Vlaardingen
Datum: wo 21 juni
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Toegang: gratis

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief