Redders in de Regen

Onderwijs

KADE40

7 okt

KADE40 brengt een prachtig kinderboek uit ter ere van Vlaardingen 750!

In het kader van het feestelijke jubileumjaar Vlaardingen 750! heeft KADE40 met trots een kinderboek uitgebracht, getiteld "Redders in de Regen." Dit bijzondere boek, geschreven door Laila de Miranda en geïllustreerd door Yara Ruby, is niet alleen een viering van de rijke geschiedenis van onze stad, maar neemt lezers mee op een spannend avontuur.

Het boek werd feestelijk gepresenteerd op zaterdag 7 oktober tijdens het Kinderboekenfestijn, een middag vol vrolijke liedjes, wapperende vlaggetjes en rode limonade. Het evenement bood kinderen de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan boeiende workshops, activiteiten en voorstellingen. Als kers op de taart konden ze na afloop een exemplaar van "Redders in de Regen" mee naar huis nemen.

Het verhaal
De hoofdpersonen van Redders in de regen zijn twee dappere kinderen genaamd Lou en
Nordin. Lou en Nordin verheugen zich op een mooie dag in het park, waar een feest picknick zal plaatsvinden. Eenmaal daar aangekomen vindt Lou een briełe met een noodlotige voorspelling: de feestpicknick zal letterlijk in het water vallen door een enorme stortvloed. Lou en Nordin zijn vastbesloten het feest te redden, en haasten zich aan de hand van de aanwijzingen op het gevonden briełe naar prominente locaties in Vlaardingen: Museum Vlaardingen en de Vlaardingse stadskraan. Ze lossen het raadsel van het briełe op en redden zo de grote Vlaardingse feestpicknick. De hele stad is blij, de zon breekt door, en het feest zet voort.

Het proces
Redders in de regen is tot stand gekomen in samenwerking met Rosestories, een collectief
van verhalenvertellers. Schrijfster Laila de Miranda van Rosestories is het literaire brein
achter het verhaal van Redders in de Regen. De levendige illustraties zijn gemaakt door
illustrator Yara Ruby, met wie KADE40 op structurele basis nauw samenwerkt. Samen met
deze partners is de Vlaardingse geschiedenis in de vorm van een kinderboek gegoten,
waardoor het boek zowel leuk als leerzaam is.

Bereik
Zoals eerder benoemd, is Redders in de regen een cadeau aan de Vlaardingse kinderen.
Hierdoor is het dan ook helemaal gratis, en ligt het voor iedereen klaar om af te halen in
KADE40. Hierdoor komen er dagelijks nog ouders ons pand binnen om even een boekje op te halen. Daarnaast hebben we ze in grote getale naar een aantal basisscholen gebracht. Zo is onze onderwijscoördinator Anouk op het Prins Willem Alexander in de Westwijk geweest, waar ze aan twee groepen 2 heeft voorgelezen uit het boek. Daarna hebben alle kinderen uiteraard een eigen exemplaar gekregen. Hieronder volgt een lijst aan scholen, instellingen en buurtcentra die het boek inmiddels in ontvangst hebben genomen. Leuk om te noemen is dat alle instellingen zelf om het boek gevraagd hebben, en op eigen initiatief contact met ons hebben opgenomen.

Foto's: Sander Schenkel

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief