Stadskaravaan enthousiasme in de Babberspolder en VOP

Afgelopen zondag 12 februari trok de organisatie van de Stadskaravaan naar de Babberspolder en de VOP voor de kick-off bijeenkomsten voor de Stadskaravaan festivals in deze wijken. Samen met een grote groep bewoners, ondernemers, vertegenwoordigers en andere geïnteresseerden werden de wensen uit de wijken opgehaald. In beide wijken is door de diverse aanwezigen een goede start gemaakt voor het programma, de horeca en de promotie van de festivals. Op zondag 19 maart volgen de laatste twee bijeenkomsten voor de Stadskaravaan in de Hoofdstedenbuurt en de Westwijk (Hoogkamer). Meer informatie over het project en aanmelden om mee te denken kan via www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.  

’s Ochtends opende de deuren van Buurtpunt Groot Ambacht zich voor de ruim 40 aanwezigen die mee wilde denken over dit project. Onder het genot van heerlijke hapjes bereid door mensen uit de wijk deelden zij hun wensen, ideeën en suggesties voor het programma, de horeca en de promotie van het Stadskaravaan festival dat op zaterdag 10 juni zal neerstrijken op het Van Hogendorpkwartier. Het festival wordt een feest, in het kader van Vlaardingen 750, vol muziek, dans, theater, kunst, eten, drinken en meer. Met de suggesties vanuit de wijk wordt invulling gegeven aan het uiteindelijke festival.

In de middag trok de stoet verder naar Buurtkamer “de VOP” voor de volgende bijeenkomst. In het gezellige gebouw kwamen vele geïnteresseerden bij elkaar. Zij werden verwelkomd door live muziek en huisgemaakte hapjes, waarna de bijeenkomst geopend werd en de brainstorms van start gingen. Jong en oud was aanwezig om hun waardevolle kennis te delen met de organisatie. Na afloop stonden de inputborden dan ook vol met suggesties die de organisatie kan gaan gebruiken in de verdere voorbereiding voor het festival op zaterdag 26 augustus.

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Stichting Vlaardingen 750, Gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., DFDS, VSB Fonds, Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Prins Bernhard Cultuurfonds, en het Oranje Fonds.

Fotografie: Frans Streuper

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief