Stadskaravaan Festival VOP

Evenement

Mendelssohnplein

26 aug

Stadskaravaan Mendelssohnplein vulde het park met gezelligheid
Het stralende festival bracht de zon tevoorschijn

Afgelopen zaterdag 26 augustus werd het Mendelssohnplein gevuld met honderden buurtbewoners, artiesten, keukenprins(ess)en en andere enthousiastelingen tijdens de vierde editie van de Stadskaravaan. Het reizende festival georganiseerd door de Stadsgehoorzaal in samenwerking met culturele partners was wederom een groot succes en kreeg het zelfs voor elkaar om de regenachtige weersvoorspellingen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. De optredens van o.a. Apollo’s Fortress, Maral & Daan, Pim & Pom en afsluiter Convoi Exceptional brachten het publiek massaal in beweging. 

Om 13:00 uur opende het festivalterrein in het park op het Mendelssohnplein. Het podium stond naast de speeltuin en het werd al snel gezellig druk onder de tent op het grasveld. Wethouder Koen Kegel en presentator Musa heette iedereen hartelijk welkom en met een live uitvoering van de jingle en een druk op de knop, werd het festival officieel geopend. Vanuit de verte hoorde het publiek toen al de trommels van Orisamba aankomen, die Braziliaanse dans, muziek en capoeira met zich meebrachten.

Vanaf dat moment was de feestelijke sfeer niet meer uit het park weg te slaan. Vele bezoekers hebben genoten van de heerlijke hapjes, bereid door mensen uit de wijk tijdens de wijkproeverij. Anderen waagden zich aan een potje schaken tegen een grootschaakmeester in de Mini Bieb of deelden hun verhalen bij de praatpaal van Camie Bonger in het Mini Museum. Ook werd er vrolijk gedanst bij de Silent Disco van De Kroepoekfabriek met DJ Helmsman, gekickbokst tijdens de workshops van Multisport Vlaardingen, geschminkt door UN1EK, gegamed in de Minters gamebus, en gezongen bij de workshop door Villa Voice en KADE40.

Op de twee podia vonden diverse optredens plaats. De lokale rockband Apollo’s Fortress zorgde voor enthousiaste geluiden uit het publiek tijdens hun optreden in de rubriek Talent Stage van De Kroepoekfabriek. Toen iedereen weer bijgekomen was gaven Pim & Pom een vrolijke mini-show, waar vele kinderen van genoten. Na afloop kon iedereen nog uitgebreid op de foto met deze gezellige poezen uit de wereld van Fiep Westendorp. Terug op het hoofdpodium had De Kroepoekfabriek het Vlaardingse duo Maral & Daan uitgenodigd als Vlaardingse Vangst. Zij lieten de bezoekers gezellig meezingen met Spaanse, Engelse en Nederlandse nummers. Dit alles was een fijne opwarmer voor de knallende slotact van de dag: Convoi Exceptional. Deze Rotterdamse rausband kreeg het voor elkaar om heel het veld te laten springen, dansen en schreeuwen op de opzwepende beats. Jong en oud vierden zo samen de 750e verjaardag van Vlaardingen. De Stadsgehoorzaal kijkt vol trots terug op wederom een succesvolle editie van de Stadskaravaan.

Foto's: Marianne van Straten, Sethpicturesmusic

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief