Stadskaravaan Festival Erasmusplein

Evenement

Erasmusplein

14 okt

Erasmusplein vierde feest tijdens de laatste Stadskaravaan van dit jaar
De zesde editie was wederom een groot succes

Afgelopen zaterdag vond de zesde, en tevens laatste, (buiten)editie van de Stadskaravaan plaats op het Erasmusplein in de Vlaardingse Westwijk. Bij de opening sprak burgemeester Bert Wijbenga vol lof over het reizende festival en het belang van behoud van dit project voor de toekomst. Hierna blarste het festival los met muzikale én theatrale optredens, workshops, spelletjes, verhalen en meer. De afsluitende act van Dilana Smith creëerde een ongekende sfeer en zorgde ervoor dat zelfs elk balkon van het naastgelegen flatgebouw gevuld was met enthousiast publiek. 

Na een regenachtige week bracht de Stadskaravaan de zon en blauwe lucht met zich mee naar het Erasmusplein. Op het parkeerterrein tussen de supermarkten verrees het reizende festivalterrein weer met de inmiddels zeer herkenbare tenten, vlaggen en podia. Om 13:00 uur werd het festival geopend met de live jingle en druk op de knop door presentator en comedian Musa en burgemeester Bert Wijbenga. Kleurrijk en sierlijk straattheater liep over het plein en de muziek trok vele bezoekers richting het festivalterrein.

Na de opening startte de jeugdtheatervoorstelling Kubus Kubus Kubus. Jong en oud ging mee in het verhaal dat zonder gebruik van taal verteld werd. Samen met ‘de Kubusman’ ontdekten zij de wereld. Ook op het hoofdpodium vonden, namens De Kroepoekfabriek, bijzondere optredens plaats. Op het Talent Stage speelde coverband Recharge en als Vlaardingse Vangst waren The Daltons aanwezig. Beide bands brachten bekende hits waar enthousiast bij meegezongen en gedanst werd. 

Tussen de optredens door verzorgde DJ Helmsman en De Kroepoekfabriek een silent disco. Vele festivalbezoekers liepen met een koptelefoon dansend over het terrein. Ook in de tenten van Minters, Museum Vlaardingen, Bibliotheek de Plataan, Waterweg Wonen en Stichting Samenwerking was het de hele dag gezellig druk bij de diverse workshops, verhalensessies, games en informatiepunten. Daarnaast werd er enthousiast geschminkt door het team van UN1EK en gezongen door juf Roosje van Villa Voice tijdens de zangworkshop.

De slotact was in handen van de Zuid-Afrikaanse zangeres Dilana Smith. Met haar ode aan de legendarische vrouwen uit de rockwereld blies zij het publiek omver. Er werd luidkeels meegezongen met hits van onder anderen Tina Turner, Adele en Blondie. Met dit knallende optreden gaf Dilana Smith een geweldig voorproefje van haar theatershow op vrijdag 10 mei. Kaarten (€7,50) zijn te koop via de Stadsgehoorzaal.

Over de Stadskaravaan
De Stadskaravaan is een project van de Stadsgehoorzaal in opdracht van Stichting Vlaardingen 750 en in samenwerking met De Kroepoekfabriek, KADE40, Museum Vlaardingen, de Bibliotheek de Plataan en Minters. Samen werden dit jaar zes festivals georganiseerd verspreid over de stad, waarbij steeds een andere wijk de hoofdrol speelde.

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Gemeente Vlaardingen, Wij de Westwijk, Stichting Vlaardingen 750, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Waterweg Wonen, DFDS, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Havenomgevingsfonds, ondernemersfonds GGO Vlaardingen Holy en het Oranje Fonds.

 Foto's: Ron van Rutten, Sander Schenkel, Paul Meuldijk

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief