Stadskaravaan Festival Westwijk

Evenement

Wijkcentrum West, Professor Teldersstraat 10

6 mei

Stadskaravaan vierde de Westwijk met sfeervol festival
Bijna 1000 bezoekers kwamen bijeen rondom Wijkcentrum West

Op zaterdag 6 mei streek de Stadskaravaan neer in de Vlaardingse Westwijk, voor een feestelijk festival op het grasveld bij Wijkcentrum West. Samen met alle culturele organisaties uit Vlaardingen vierde de Stadsgehoorzaal met het festival de Westwijk en al haar bewoners én 750 jaar stadsrechten in Vlaardingen. Vanaf 13:00 uur liepen er grote aantallen bezoekers over het festivalterrein, genietend van muziek, theater, dans, kunst, eten, drinken en meer. De optredens van Crackling Leaves, Captain Peacock en Orchestre Partout lieten vele voeten van de vloer gaan. Daarnaast was het eten op de Wijkproeverij overheerlijk en werden bezoekers getrakteerd op fantastische workshops, silent disco, poëzie, verhalen en ontmoetingen. Zowel de organisatie, als de bezoekers kijken vol trots terug op de zeer geslaagde dag. De Stadskaravaan trekt dit jaar nog door naar vier andere locaties. Meer informatie via stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan

De Stadskaravaan is een reizend festival in het kader van Vlaardingen 750. De organisatie is in handen van de Stadsgehoorzaal in samenwerking met Wij de Westwijk, De Kroepoekfabriek, KADE40, Bibliotheek de Plataan, Museum Vlaardingen, Minters, Stichting Antipesto en mensen uit de wijk. Samen trekken zij dit jaar zes keer naar verschillende Vlaardingse wijken, waarvan de tweede editie afgelopen zaterdag in de Westwijk plaatsvond. 

Om 13:00 uur werd het festival officieel geopend door presentator én comedian Musa (zaterdag 10 juni te zien in de Stadsgehoorzaal). Samen met een live versie van de jingle, dansers van Goya Dance Studio, brassband Dancarinas Tropicais en wethouder Arnoud Proos werd het programma feestelijk afgetrapt.

Na de opening ging het festivalprogramma dan echt van start. De dansworkshop door Ashley van Goya Dance Studio trok veel enthousiastelingen en ook de wijkproeverij-strippenkaarten gingen als warme broodjes over de toonbank. Ondertussen kregen de kinderen (én volwassenen) knuffels van Bumba tijdens de Meet & Greet. Doorlopend was het constant gezellig druk in de Mini Bieb en Silent Disco met Blondie & Brownie, werd er druk geschminkt door UN1EK, zijn er vele potjes gespeeld in de Minters Gamebus en bij de camper van Waterweg Wonen en Stichting Samenwerking. 

Op en rond het podium werd volop gedanst met optredens van Crackling Leaves, die tijdens het onderdeel Talent Stage iedereen omver bliezen. Hierna volgden fantastische 70’s en 80’s hits gespeeld door de Vlaardingse Vangst van deze editie: Captain Peacock. Als afsluiting stond Orchestre Partout, een band samengesteld uit vluchtelingen die hun muzikale krachten bundelen, op het podium om de Westwijk te trakteren op muziek uit alle windstreken.

Heel de dag was het festivalterrein gevuld met een groot en divers aantal bezoekers. 
Vol trots vierden zij ‘hun’ Westwijk. Deze trots werd bij de afsluiting benadrukt door de warme woorden van ‘wijkmoeder’ Fatima. Zij sprak alle bezoekers vol blijdschap toe en dankte alle vrijwilligers die zich vol liefde hebben ingezet voor het festival. De Stadsgehoorzaal, Wij de Westwijk en alle partners en fondsen van de Stadskaravaan sluiten zich volledig aan bij haar woorden.

Foto: Ron van Rutten
Video: IJsbrand Klok

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief