‘Typische Vlaar-Dingen’ door ogen van de raadsfracties

Steunraadslid Sjors Stuurman reikte donderdag 14 december 2023 de eerste exemplaren van ‘Typische Vlaar-Dingen’ uit aan Leo Verhart en Willem van Raalte, de voorzitters van de Stichting Vlaardingen 750. In het boek brengen Vlaardingse raadsfracties ‘Typische Vlaar-Dingen’ voor het voetlicht, ter ere van 750 jaar stadsrechten. 

Fracties uit de Vlaardingse gemeenteraad grepen de kans om een interessant onderwerp of indrukwekkende persoon in de schijnwerpers te zetten. Ze schreven over sterke vrouwen uit Vlaardingen, Vlaardingse burgemeesters, de Vlaardingse milieubeweging, de rol van Shell en de wederopbouw, de legende van de Kattenbeker, het visserijverleden, het zijn van Christen in Vlaardignen, de komst van gastarbeiders, nachtburgemeester Leo IJdo, het Havenbedrijf Vlaardingen Oost (HVO) en het Streekmuseum Jan Anderson. Het boek zal door de gemeente Vlaardingen worden gebruikt als relatiegeschenk. 

Verbinding en stadsidentiteit
De gemeenteraadsleden en steunraadsleden deden volop mee aan het jubileumjaar. Gehuld in middeleeuws tenue ging een groep de Vlaardingse zorginstellingen en opvangcentra langs met gebakjes, want ‘wie jarig is trakteert’. Zo werden ook mensen bij de stadsverjaardag betrokken die niet of minder eenvoudig naar de grote evenementen konden komen. Ook hulden de gemeenteraadsleden en steunraadsleden zich in historische kledij uit de periode dat de haringvisserij floreerde en is er een groepsfoto gemaakt waarop die Vlaardingse glorietijd mooi is verbeeld.
 
De raadsfracties hebben zich gericht op verbinding en op het belichten van de Vlaardingse stadsidentiteit. Het boek ‘Typische Vlaar-Dingen’ is hiervan een resultaat.

Foto: Sander Schenkel

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief