Urban Fit Festival

Sport

Oranjepark

21 mei

Eerste editie Urban Fit Festival smaakt naar meer!

Op zondag 21 mei 2023 is de feestweek Vlaardingen 750 jaar succesvol afgesloten met de Urban Haring Run en het Urban Fit Festival in het Oranjepark in Vlaardingen. Voor de derde keer werd de unieke Urban Haring Run georganiseerd. Ruim 500 renners (her)ontdekten met een heerlijk zonnetje de stad Vlaardingen. De Run startte en eindigde in het Oranjepark waar veel bezoekers genoten van de eerste editie van het Urban Fit Festival.

Urban Haring Run
Om 13:00 uur gingen de eerste fanatieke runners van start. De deelnemers konden kiezen voor een route van 4 km of 9 km. De route liep o.a. door het Stadhuis, DFDS, VUE bioscopen, Stadsgehoorzaal, het Delta Hotel en nog tal van andere prachtige gebouwen die Vlaardingen rijk is. Onderweg genoten de runners van entertainment en belevingen in en rond de gebouwen. Rond 14.00 uur kwamen de eerste runners binnen bij de finish. De run werd bekroond met een prachtige en unieke medaille.

Uitpakken met Urban Fit Festival
Om in het kader van Vlaardingen 750 jaar het evenement een feestelijk twist te geven, werd dit jaar voor het eerst het Urban Fit Festival georganiseerd. Er was voor ieder wat te beleven. Een ICE-sessie, workshops over voeding. Het was een uniek evenement.

Het festival werd door een breed publiek bezocht. De ruim 1500 bezoekers werden geïnspireerd over vitaliteit, voeding, beweging, slaap en mentale kracht. Je vindt er een scala van activiteiten, belevingen en clinics onder het genot van muziek en eten. De bezoekers stonden in de rij voor een sportmassage, namen deel een SUP-clinic, en ervaarden een ijsbad.

Fortuna Starters Clinic
Dit jaar werkte Stichting Urban Fit samen met AV Fortuna en organiseerden zij een ‘Urban Fit startersclinic’. Deze clinic is voor mensen die graag onder begeleiding willen beginnen met hardlopen. Een mooie gelegenheid om alvast te oefenen voor de Urban Haring Run. Er hebben hier 15 deelnemers aan deelgenomen.

Wout van Dooren en Marije Lissenberg, de trotse organisatoren van de Urban Haring Run en het Urban Fit Festival, kijken terug op een geslaagde dag. En ze zetten hun missie voort: “Vlaardingen heeft als stad veel te bieden door zijn historische binnenstad, oude elementen aan de haven en veel mooie gebouwen waar leuke verhalen achter schuil gaan. We mogen trotst zijn op het kunst- en culturele aanbod in Vlaardingen. En hoe leuk is het om het samen sporten te combineren met architectuur, kunst, theater, geschiedenis muziek en cultuur. Tevens is het een duurzame gedachten om bestaande plekken te gebruiken om te sporten.”

Foto: Sander Schenkel, Dave de Vaal, Tamara Heck

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief