Vlaardingse Senioren terug in de Tijd!

Evenement

Educatief Archeologisch Erf Masamuda

8 sep

Op 8 september 2023 zijn we met een groep senioren naar het Educatief Archeologisch Erf Masamuda in de Broekpolder gegaan. Deze dag stond volledig in het teken van Vlaardingse Senioren terug in de Tijd. Aanvankelijk waren er 35 senioren ingeschreven die mee naar de Broekpolder zouden wandelen, maar helaas was het die dag uitzonderlijk warm waardoor er een groep senioren helaas is afgehaakt om te gaan wandelen naar de Broekpolder. Seniorenwelzijn heeft uiteindelijk besloten om met het vervoersbusje de senioren naar de Broekpolder te vervoeren. Uiteindelijk zijn er 15 senioren meegegaan naar Educatief Archeologisch Erf Masamuda in de Broekpolder.

Met deze senioren zijn we terug gegaan in de tijd van de prehistorie/Middeleeuwen. Bij het Educatief Archeologisch Erf Masamunda hebben we een rondleiding gekregen van een archeoloog die ons heeft meegenomen in de geschiedenis van Vlaardingen. Het Rotterdams-Haagse deltagebied en zeker ook Vlaardingen kent een rijke archeologische traditie. Kenmerkend is de opmerkelijk goede conservering in de natte ondergrond van organische resten, zoals hout, bot, plantenresten, leer en soms zelfs textiel. Voor iedereen met een beetje belangstelling probeert Flardingha een leuk en betrouwbaar beeld van dit verleden te geven.

Na afloop heeft het busje van Seniorenwelzijn de senioren teruggebracht naar de Bijenkorf. Daar sloot de rest van de groep aan en hebben ze een fijne middag gehad met in totaal 35 senioren. Onder de muzikale begeleiding van de nacht burgemeester Leo IJdo, werd er genoten van heerlijke broodjes haring (en voor sommige een broodje kaas). De nachtburgemeester heeft de middag 2 uurtjes opgevrolijkt met Vlaardingse smartlappen.

Het was een super gezellige middag, waarbij ruimte was om gezellig te kletsen over vroeger maar ook werd er gedanst. Kortom een dag met van alles wat, maar vooral terug in de tijd van Vlaardingen.

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief