Winnaars fotowedstrijd Vlaardingen 750: Vlaardingen Toen en Nu

Op 3 december zijn tijdens de finale van de Stadskaravaan de winnaars van de fotowedstrijd bekendgemaakt. Deze wedstrijd is het afgelopen jaar georganiseerd door de Amateurfotografenvereniging Vlaardingen in het kader van het jubileumjaar Vlaardingen 750. Alle fotografen werden gefeliciteerd met hun prijs door presentator Musa. Hieronder de uitslag van de fotowedstrijd:

De genomineerden voor de beste 3 foto’s waren Mevr. J. van Veelen, Mevr. J.I. van der Vlies, en Mevr. C. de Klerk. En nu, de bekendmaking!

Op de eerste plaats is mw. Van Veelen geëindigd. Zij maakte een stemmige zwart-wit opname van het Buizengat, geïnspireerd door een foto van ongeveer 100 jaar geleden. De foto laat de nieuwe woningen zien waar vroeger scheepswerf-werkplaatsen waren gelokaliseerd en waar lange tijd de Vlaardingse haringvloot haar ligplek had. Een terechte winnaar van de fotowedstrijd.

Op de tweede plaats eindigde mw. Van der Vlies, met een creatieve bewerking van een foto van de Bethelkerk in de Ambachtwijk. Eerst is een foto genomen van deze kerk en vervolgens heeft de maker de foto getransformeerd tot een schilderachtig beeld waarin de kleuren van de vlag van Vlaardingen zijn verwerkt, in een vlakverdeling met een mooie balans van prettige kleuren.

Op de derde plaats is geëindigd een overzichtsfoto van de Van Der Driftstraat, genomen door mw. De Klerk, tijdens de avondschemering met de oranje kleuren van de ondergaande zon, en mooi weerkaatsend licht van de autolampen van een auto die de kijker tegemoet rijdt. De foto van ‘toen’ was een plaat van dezelfde plek van ongeveer honderd jaar geleden.

De vierde en vijfde plaats zijn gewonnen door mevrouw Ellen Boonstra en de heer Dick van Oosten, die elk een half jaar lidmaatschap van de AFVV ontvangen.


De Vlaardingse Fotoclub AFVV - Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen - organiseerde in het kader van "Vlaardingen 750 jaar" het evenement FOTOSAFARI VLD 750 voor alle Vlaardingers met interesse in fotografie. Er waren drie typen activiteiten.

In de zomermaanden werden vier fotosafari-wandelingen door de wijken gehouden om fotogenieke plekken te bezoeken, ontleend aan oude beelden en platen van Vlaardingen. Deze wandelingen dienden tegelijk als inspiratie voor de Fotowedstrijd Vlaardingen Toen en Nu. De wandelingen vonden plaats in Ambacht, Rivierenzone, Centrum en Oost.

Daarnaast zijn vier fotografieworkshops aangeboden, die werden gegeven in Cultuurhuis Kade40, voor Vlaardingers die meer willen weten over fotografie. De onderwerpen waren de basis van fotografie, straatfotografie, portretfotografie en landschap- en natuurfotografie.

De derde activiteit was de fotowedstrijd met als thema Vlaardingen Toen en Nu. De uitdaging was om een hedendaagse foto te maken van een oud stukje Vlaardingen, zoals uitgebeeld in een oude foto, tekening of schilderij. Laat je inspiratie de vrije loop. Dat leverde 60 foto’s op, die zijn geëxposeerd, verdeeld over twee locaties, namelijk Het Zonnehuis en KADE40. De 30 foto’s bij Het Zonnehuis kunt u nog bezichtigen tot eind december.

De ingezonden foto’s zijn gejureerd door de leden van de Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen. Inzendingen van de leden van AFVV, die onderdeel vormen van de expositie, werden uiteraard uitgezonderd van deelname aan de wedstrijd.

Op de website van de Vlaardingse fotoclub www.AFVV.nl zijn alle foto’s te bekijken, evenals gidsjes van de vier wijkwandelingen en de presentaties van de vier fotoworkshops!

Tevens nodigt de AFVV geïnteresseerde fotohobbyisten uit om vrijblijvend een fotoavond bij te wonen!

foto: Peter Oeij

Sponsoren en deelnemende partijen:Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief